​Projekt preROD 2018 – výstava výtvarných prác na Bratislavskom hrade

Projekt preROD 2018 – výstava výtvarných prác na Bratislavskom hrade

OD 29. 9. do 18. 10. 2018 sa vo Výstavnom priestore na Západnej terase Bratislavského hradu, pod záštitou občianskeho združenia DOM SVETLA SLOVENSKO uskutoční putovná výstava výtvarných prác Medzinárodného výtvarného plenéru preROD 2018 s podtitulom „Život plný radosti“. Časť výtvarných prác – akvarelov a suchých pastelov od 48 amatérskych výtvarníkov vo veku od 30 do 79 rokov zo Slovenska, Poľska, Čiech a Nemecka bola spracovaná na tému HIV+ a AIDS za účelom jej umeleckého stvárnenia a sprostredkovania širokej verejnosti. Projekt preROD 2018 bol spolu financovaný zo zdrojov Medzinárodného vyšehradského fondu a International womens club of Bratislava.

Partnerskú pomoc projektu poskytli mnohé verejno – právne, podnikateľské subjekty a občianske združenia akými sú Slovenská národná rada, Galerie Tančící dům, Mesto Stupava, Múzeum mesta Bratislavy – Hrad Devín, Galéria Slovenskej výtvarnej únie - Umelka, Danubiana - Centrum moderného umenia, n.o., MINERÁLNE VODY a.s., Sts Praha-Hostivice, ProModel, s r. o., Kamenný Mlyn – Vajarský, Akvarela o. z., Arte Via, o.z., Pezinský kreatív a ďalší

Vstup na výstavu je voľný, navštíviť ju je možné denne, aj počas víkendov od 10.00 do 18.00 hod.

Následne od 15. 11. do 28. 11. 2018 bude putovná výstava sprístupnená verejnosti v Galerii Tančící dům v Prahe. Vďaka spolupráci s Českou společností AIDS pomoc sa na nej uskutočnia 4 preventívne besedy pre školy a vďaka ochote participantov projektu preROD 2018 aj 4 výtvarné workshopy, ktoré povedie akademický maliar Marián Komáček, výtvarníčka Agneša Vavrinová zo združenia Arte Via a výtvarníčka Jana Lepejová zo združenia Akvarela. Od 8. 12. do 28. 12. 2018 bude expozíciu možno vzhliadnuť v Kultúrnom centre Ośrodek Kultury Ochoty vo Varšave.

Organizátori by privítali, keby návštevníci jednotlivých výstav zanechali svoj symbolický odkaz na veľkorozmernom diele „Strom Rodu“, ktoré je inštalované v rámci výstavy a dotvorili jeho korunu farebnými listami doplnenými o cnosti, ktoré dnešnému svetu chýbajú. Symbolicky tak dotvoria myšlienku projektu, že aj choroby sú dôsledkom toho, že niečo nie je v poriadku s dostatkom našej lásky, našej radosti, našej úcty, pochopenia, tolerancie a viery. info / foto / video – www.facebook.com/projektprerod

preklik plagát

UŽITOČNÉ ODKAZY

Podporte nás, Darujte 2 % z daní

Obrázek č. 52

CHECKPOINT HIV

Obrázek č. 15

Hlavný sponzor testovania v Bratislave

Obrázek č. 38

English info

Obrázek č. 8

Brief information about the organization in English

Obrázek č. 39

Firma BRIMO sa rozhodla darovať našej organizácií skladací altánok. Touto cestou by sme sa im chceli poďakovať. Altánok budeme využívať na preventívne aktivity v oblasti HIV/AIDS.

Sme členom Asociácie na ochranu práv pacientov SR

Obrázek č. 13