Prvé komunitné stretnutie v DOME SVETLA SLOVENSKO

V Slovenskom DOME SVETLA prebehlo prvé komunitné stretnutie. Naša organizácia má vo svojom sídle pre tieto účely komunitnú miestnosť, vďaka tomu ponúkame bezpečný priestor pre zdieľanie skúseností, pocitov a celkovo dojmov zo života s HIV na Slovensku. Nesmierne nás teší záujem o toto skupinové stretnutie, pre tých čo nemohli doraziť prinášame zhrnutie toho, čo sa preberalo.

  • Vedenie prvej skupiny sa ujal Michael Jettmar z České společnosti AIDS pomoc, ktorý organizuje komunitné stretnutia v Domě světla v Prahe. Jeho úlohou bolo predstaviť zmysel a fungovanie týchto stretnutí a dohliadať, aby sa skupina držala tém, ktoré sa preberali.
  • Zástupcovia našej organizácie predstavili fungovanie a projekty DOMU SVETLA SLOVENSKO a účastníkom predstavili možnosť zapojenia sa do chodu organizácie.
  • Účastníci sa zverovali najčastejšie s problémami u lekárov a zdieľali skúsenosti s oznámením diagnózy. Zo stretnutia vyplynulo, že na Slovensku chýba niečo ako program Buddy, teda pomoc skúsenejších HIV pozitívnych tým novo diagnostikovaným. Na tom sa Slovenský DOM SVETLA pokúsi zapracovať.

Komunitné stretnutie sa bude pravidelne opakovať, sledujte preto naše stránky www.domsvetlaslovensko.sk . Ak máte k stretnutiu nápad alebo pripomienku, budeme radi ak nám napíšete e-mail info@domsvetlaslovensko.sk

Všetkým účastníkom ďakujeme za to, že prišli a nebáli sa hovoriť. Na tých ktorí zmeškali prvé skupinové stretnutie sa tešíme na budúcej schôdzke.

UŽITOČNÉ ODKAZY

Podporte nás, Darujte 2 % z daní

Obrázek č. 52

CHECKPOINT HIV

Obrázek č. 15

Hlavný sponzor testovania v Bratislave

Obrázek č. 38

English info

Obrázek č. 8

Brief information about the organization in English

Obrázek č. 39

Firma BRIMO sa rozhodla darovať našej organizácií skladací altánok. Touto cestou by sme sa im chceli poďakovať. Altánok budeme využívať na preventívne aktivity v oblasti HIV/AIDS.

Sme členom Asociácie na ochranu práv pacientov SR

Obrázek č. 13